Sunday, February 22, 2009

Карма?...

Какво казват? "Сега страдаш, защото в миналия живот си се издънил. Страдаш, за да разбереш, опиташ злото, което си създавал." Каква е целта? "Да научиш, за да не го правиш повече в този живот". Сигурно и за да не го правиш и в бъдещия, но за съжаление в следващия пак няма да помниш нищо както сега не помниш нищо от миналия...
Кой знае?

Животите на хората наистина ли слеват поредицата кармично наказание - кармична отплата - и т.н.?

Не. Човек не е тук за да страда. Човек има съзнанието да разбере грешките, които е правил, прави и би направил и едно твърдо решение и категоричен избор да не ги прави повече е достатъчно. И вместо времето да тече в мъки, които не са градивни, той може да твори и обогатява средата, в която живее.

Дори да приема, че прераждането на душата е напълно вярно, смятам че ако науча че съм правил зло преди, ако реша да започна да правя добрo, Бог, Природата и целия свят ще е много по-заинтересован и доволен от мен, отколкото да се мъча, боледувам и страдам по друг начин.

Нещастията идват от неосъзнаване и незнание/неумение/отказ да трансформираш енергиите/информацията/материята от областите, които животът ти предоставя като излишък, в енергия/информация/материя, необходима за областите, в които има недостиг.

No comments:

Post a Comment